Täna kukub BMW aktsia

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW X3 xDrive20d
BMW X3 xDrive20d Foto: SCANPIX

Täna on saabunud mihklipäev Saksa luksusautode tootjale BMW, mille aktsia hind kukkus hommikul 9,3 protsenti pärast seda kui autoajakiri teatas, et linnamaastur X3 xDrive20d mootorist eraldus testil heitgaase 11 korda lubatust rohkem.

Linnamaasturit testiti rahvusvahelise puhta transpordi nõukogu (International Council on Clean Transportation) poolt, vahendab Bloomberg ajakirjas Auto Bild avaldatud artiklis. BMW teatas oma kommentaaris artiklile, et heitgaaside näitudel pole vahet, kas seda mõõdeti testimisel või lihtsalt maanteel sõidetuna.

«Ei paista, et BMW on teinud midagi ebaseaduslikku,» ütles Bloombergile Frankfurdis asuva privaatpanga Bankhaus Metzler analüütik Jürgen Pieper. «Siiski on mure, et pikaajaliselt valmistab see kahju kõikidele autotootjatele, kes seda tüüpi diiselmootoreid valmistab,» lisas ta.

Heitgaaside emissiooni mõõdeti 15 uuel diiselmootoriga autol ning keskmiselt ületasid need heitgaaside lubatud norme seitse korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles