Leht: saarlane peab 200-meetrist ehituskeeluvööndit diskrimineerivaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitamine. Pilt on illustratiivne
Ehitamine. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Saarlasest maaomanik pöördus õiguskantsler Ülle Madise poole, leides, et saarte rannaaladel kehtiv 200 meetri laiune ehituskeeluvöönd on saarlasi diskrimineeriv, kirjutab Saarte Hääl.

Lehe teatel põhjendab saarlane enda arvamust sellega, et Eestis mandriosas ei tohi ehitada lähemale kui 100 meetrit veepiirist. Saartel kehtis 200 meetri piirang aga juba Nõukogude Liidu ajal ja avalduse autori hinnangul jäeti see norm Eesti Vabariiki taastades lihtsalt muutmata.

«200 meetri keelutsooni rakendamine vähendab oluliselt saarlaste võimalusi turismiarendamise osas ja annab mandri ettevõtetele selge eelise,» kirjutas avalduse autor õiguskantslerile. «Samas on kaasajal võimalus teha kaugtööd, mis ei nõua elamist töökoha läheduses. Selliste inimeste hulgas on rahakaid inimesi, kes soovivad atraktiivseid kinnistuid. Edukate kaasamine annab ümbritsevale kogukonnale olulist tulumaksu laekumist ja tihti on nad ka kohaliku elu ideede generaatorid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles