Valitsussektori ülejääk mullu oli esialgsest hinnangust suurem

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti valitsemissektor on taas ülejäägis.
Eesti valitsemissektor on taas ülejäägis. Foto: Statistikaamet

Statistikaameti täna avaldatud täpsustatud andmete kohaselt oli mullu valitsemissektori koondeelarve ülejääk 0,8 protsenti ja koguvõlg 10,4 protsenti sisemajanduse kogutoodangust (SKT).

Märtsis avaldatud hinnangus oli ülejääk 0,6 ja võlg 10,6 protsenti.

Valitsemissektori koondeelarve tulud ületasid aasta lõpus kulusid Maastrichti defitsiidikriteeriumi arvestuses 150 miljoni euroga, teatas statistikaamet. Sellest keskvalitsuse allsektori tulude ülejääk oli täpsustatud andmetel 89,9 miljonit eurot.

Kohalike omavalitsuste sektori eelarve puudujääk vähenes aasta lõpuks 2,6 miljoni euroni.

Sotsiaalkindlustusfondide sektori 62,8 miljoni eurone eelarveülejääk jäi võrreldes tunamullusega samale tasemele.

Valitsemissektori konsolideeritud võlg (nn Maastrichti võlg) oli eelmise aasta lõpuks 2,1 miljardit eurot, üle-eelmise aastaga võrreldes 183 miljonit eurot rohkem.

Võlga kasvatasid nii kohalikud omavalitsused kui ka keskvalitsus. Keskvalitsuse võlg suurenes aastaga 108 miljoni euro võrra (kaheksa protsenti). Kohalike omavalitsuste võlg oli aasta lõpu seisuga 757 miljonit eurot, kasvades aastaga 12 protsenti.

Sotsiaalkindlustusfondid valitsemissektori võlga ei panustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles