Savisaare korruptsioonikaasuses tuli kahtlustus ka Hillar Tederile ja Alexander Kofkinile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadama nõukogu liige Hillar Teder.
Tallinna Sadama nõukogu liige Hillar Teder. Foto: Liis Treimann

Tallinna keskerakondlasest linnapea Edgar Savisaare korruptsioonikaasuses sai kinnitmata andmetel kahtlustuse ka suurettevõtja Hillar Teder. Tederi mobiiltelefon on välja lülitatud. Kinni on peetud ka Alexander Kofkin, kelle telefon on samuti väljas. 

Lisaks Savisaarele ja Porto Franco OÜ suuromanikule Tederile on esialgsetel andmetel kahtluse all ka Silikaat Grupi omanik Vello Kunman, tema nõunik, endine tipp-poliitik Villu Reiljan, samuti hituskontserni Rand & Tuulberg suuromanik Aivar Tuulberg.

Riigiprokuratuur kahtlustatavate kohta teisipäeva pärastlõunal kommentaare veel ei jaganud, lubades täiendavat infot kell 16 algaval pressikonverentsil.

Savisaar on teisipäeval kinni peetud, sama on kaitsepolitsei teinud ka Tuulbergiga. Nii Savisaare kodutalus Hundisilmal kui ka Tallinna linnavalitsuse ruumides toimuvad läbiotsimised. Sama teevad kaitsepolitseinikud ka teiste kahtlusaluste valdustes.

Kahtlustuse järgi võttis Edgar Savisaar 2014. ja 2015. aastal korduvalt altkäemaksu varade ja soodustustena nii enda kui ka kolmanda isiku kasuks kokku mõnesaja tuhande euro väärtuses.

Isikute ringi kahtlustatakse altkäemaksu võtmisele kaasaaitamises, andmises ja vahendamises. Kõik kahtlustatavad on Eesti kodanikud.  Kriminaalmenetlust juhib riigiprokuratuur.

Eelmise aasta Äripäeva rikaste tabelis oli Hillar Teder mullu teisel kohal, tema varanduse suuruseks hindas leht 238,4 miljonit eurot.

Hillar Teder on sadamaalale Admiraliteedi basseini juurde ehitamas kesklinna suurimat kaubandus- ja ärilinnakut, mis maksab üle 100 miljoni euro. Projekti vedas Porto Franco. Ta on hiljuti altkäemaksuskandaali sattunud Tallinna Sadama nõukogu liige.

Äriregistri seosed on lisaks Admiraliteedi Aredusele EC Autoholding, Retail Real Estate, HPT Property OÜ ja Porto Franco. Ta arendab ärikinnisvara ka Ukrainas. Teder kontrollib ettevõtet Arricano Real Estate.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles