Kultuuriminister: Levirast tuleb enne müüki eraldada teletorn

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna teletorn.
Tallinna teletorn. Foto: Liis Treimann

Kultuuriminister Indrek Saare hinnangul tuleb Levira müügi puhul eraldada ettevõttest Tallinna Teletorn; samuti tuleb analüüsida, mida toob kaasa ainsa vabaleviteenuse pakkuja erastamine Eesti Rahvusringhäälingu hindadele.

«Analüüsides Levira müüki, tuleb igakülgselt läbi mõelda teletorni tulevikuga seonduvad teemad. Kultuuriministeerium on seisukohal, et AS Levira müügi korral tuleb eraldada teletorn ja sellega seotud kinnistu ning anda see üle Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsile. Tulevikus näeme torni külastajatele avatud osa operaatorina mõnda olemasolevat kultuuriasutust,» kirjutas sotsiaaldemokraat Indrek Saar vastuseks IRLi liikmest rahandusminister Sven Sesteri palvele avaldada arvamust Levira müügi kohta,

Lisaks tuleb müügi planeerimisel Saare hinnangul arvestada, et kui müügi tulemusel hakkavad lühemas või pikemas perspektiivis kasvama Eesti Rahvusringhäälingule osutavate teenuste hinnad, kuna turul puudub vabalevi teenust pakkuv konkurents, siis Eesti Rahvusringhäälingu põhitegevus on rahastatav riigieelarvest.

«Juhul kui osutatavad teenushinnad peaks muutuma kallimaks, tuleb arvestada täiendavate eelarvevahendite eraldamisega Eesti Rahvusringhäälingule riigieelarve menetlemise protsessis. Seetõttu palume rahandusministeeriumil analüüsida ka kõnealust aspekti,» märkis ta.

Saar lisas, et majandusaasta aruande põhjal moodustavad AS Levira tuludest Eesti territooriumil müüdavad teenused ligikaudu veerandi nende kogutuludest. «Seega pole tegu hääbuva, vaid elujõulise ettevõttega, mida tuleb võimaliku müügi korral müügihinda kujundades arvesse võtta,» märkis kultuuriminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles