Volkswageni juht vabandas

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen juht Martin Winterkorn
Volkswagen juht Martin Winterkorn Foto: Reuters / Scanpix

Saksa autotootja Volkswageni juht Martin Winterkorn vabandas täna klientide ja avalikkuse ees, et nad nende usaldust kuritarvitanud on.

Nimelt teatas USA keskkonnakaitse agentuur reedel, et Volkswagen pettis süstemaatiliselt sealsetel saastetestidel, kasutades tarkvara, mis käivitas nende diiselautodel heitgaaside puhastussüsteemi vaid ametlike kontrollide ajal. See tähendab, et tavalise sõidu ajal saastavad autod kordades rohkem, kui on lubatud.

„Mul on väga kahju, et me oleme kuritarvitanud oma klientide ja avalikkuse usaldust,“ ütles Winterkorn ametlikus teadaandes. Ta lubas, et Volkswagen teeb võimudega koostööd ja ka ettevõttes viiakse läbi erikontroll, kirjutab Wall Street Journal.

„Me teeme täielikult koostööd kõigi vajalike asutustega, läbipaistvalt ja kiirelt, et selgelt, avalikult ja täielikult selgitada välja kõik selle juhtumi faktid,“ kinnitas ta.

Volkswagenit ähvardab juhtumi tõttu rohkem kui 18 miljardi dollari suurune trahv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles