Seenemajandus: oht eksida on suur

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsa eksinud.
Metsa eksinud. Foto: piyushgaryali.blogspot.com

Lisaks sisuliselt tasuta kõhutäiele või võimalusele müügist natuke raha teenida kujutavad seened endast kiusatust, mis inimesed metsaradadelt padrikusse meelitavad ning eksimine pole siis kaugel. 

Nagu hoiatab Läti ärileht Dienas Bizness, eksivad metsadesse peamiselt pensionärid, nende hulgas sageli ka staažikad seenelised.

Kuna käidavate metsateede veeres leidub häid seeni harva, tungivad inimesed sügavale laande ega oska sealt enam välja tulla.

«Kõige tähtsam on võtta ühes laetud akuga mobiiltelefon,» rõhutas Läti kiirabitöötaja Viktoria Gribuste. «Kui telefon kaasas, on teie leidmise šanss palju suurem. Tihti helistavadki inimesed hädaabinumbrile 112 ning me selgitame välja, kus nad asuvad.»

Gribuste lisas, et efektiivseks on osutunud sõit kiirabiautoga metsa äärde, kus lülitatakse sisse sireen – see annab suuna kätte, kuhu tulla.

Päästjad selgitasid samuti, et kuna metsas on levi vilets, tühjeneb signaali otsiva telefoni aku tempokalt. Seetõttu tuleks kindlasti võtta kaasa ka «ellujäämise komplekt» ehk nuga, tikud ja taskulamp.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles