Viljandi ettevõte valmistab USA turule 15 000 postirobotit

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cleveroni asutaja Arno Kütt.
Cleveroni asutaja Arno Kütt. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi ettevõte Cleveron valmistab USA tehnoloogiaettevõtte Bell and Howell tellimusel USA turule viie aasta jooksul 15 000 postirobotit.

Kui tavaline pakiautomaat väljastab paki erinevast luugist, siis Cleveroni poolt loodud postirobot annab kõik pakid välja ühest aknast ning see säästab oluliselt ladustamise pinda, vahendas ERRi uudisteportaal ERRi raadiouudiseid.

Ettevõtte asutaja Arno Kütt ütles, et USA tehnoloogiaettevõtte Bell and Howell on Ühendriikide turule sisenemiseks Cleveroni jaoks parim partner, kuna selle USA ettevõtte tehnoloogiat kasutab enamus Ühendriikide suuri logistikaettevõtteid.

Viljandi ettevõte on viie aastaga tootnud tuhat pakiautomaati, kuid tootmismahu oluline kasv tähendab muuhulgas ka tehase laiendamist ja praeguse 40 töötaja asemel tuleb palgata üle saja töötaja.

Arno Küti väitel on Cleveron esimene firma maailmas, mis selliseid postiroboteid toodab.

Aasta tagasi teatas ettevõte, et soovib käivitada analoogselt Smartposti kontseptsiooniga rahvusvahelise teenuse ning esimene linnade ühendus saab olema Brüssel-Tallinn. Eestis valmistab Cleveron pakiautomaate Smartpostile, lisaks tegutsetakse Põhjamaades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles