Putin tahab Siberisse rohkem investoreid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Putin tahab Siberisse rohkem investoreid
Putin tahab Siberisse rohkem investoreid Foto: SCANPIX

Venemaa peaminister kutsus riigi rikkamaid üles täitma oma osa kokkuleppest ning paigutama naftadollareid piirkonda, kust need pärit on.

Peaminister Vladimir Putin juhib ettevõtmist, mille eesmärgiks on muuta Siber mahajäetud kõnnumaast elust pulbitsevaks kasvupiirkonnaks, kirjutab The Moscow News.

Ta noomis investoreid selle eest, et nood pole täitnud oma osa kokkuleppest valitsusega, mille kohaselt riik ehitab infrastruktuuri ning ettevõtjad peavad organiseerima tootmise. Putin kasutas Boguchanskaja elektrijaama näitena, kus valitsus ehitas piirkonda teed ja muu vajaliku infrastruktuuri, kuid elektrijaam ei ole endiselt valmis.

«Putini sõnu tuleks näha pigem kui üleskutset investoritele mitte kui ähvardust, » sõnas peaministri pressisekretär Dmitri Vedomosti.

Juulis võeti vastu arengukava, et meelitada Siberisse rohkem inimesi ning kannustad alternatiivsete tööstuste arengut piirkonnas. Putini sõnul on osa edasistest plaanidest muuta Altai, Bruyatia ja Irkutsk turismikeskusteks.

Investeeringud Siberi arengusse on enam kui 1,8 triljonit rubla ehk 665 miljardit krooni, ütles Venemaa regionaalminister Viktro Basargin. Riik investeerib 200 miljonit rubla ehk 74 miljonit krooni, sama teevad ka kohalikud omavalitsused, 1,5 triljonit rubla, 554 miljardit krooni peaks tulema erainvestoritelt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles