Valitsus jätkab eelarvearutelu reedel

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus lõpetas sisulised läbirääkimised eelarve üle.
Valitsus lõpetas sisulised läbirääkimised eelarve üle. Foto: valitsus.ee

Valitsus jätkas täna hiliste tundideni järgmise aasta riigieelarve arutelu, kus peamisteks teemadeks olid valitsussektori töötajate vähendamine ja kinnisvarainvesteeringud. Lõplike otsusteni täna veel ei jõutud ning arutelu jätkub homme päeval.

Rahandusminister Sven Sester ütles pärast arutelu Postimehele, et täna lõplikke otsuseid ei tehtud ning arutelu jätkub homme kell 14, kui toimub erakorraline kabinetiistung.

«Arutasime seda, kui palju peaksime kärpima valitsussektori tööjõuga seotud kulu, et riik saaks tulevikus 13 miljonit eurot kokku hoida. Teine sama oluline küsimus on, kuidas see tegelikkuses hakkab jagunema ministeeriumide vahel,» ütles Sester.

«Meil on praegu kõne all erinevad võimalused - kas võtta ühine koefitsient ja jagada valemite järgi ministeeriumide vahel, võtta aluseks varasemad struktuursed muudatused, mis on tehtud erinevate ministeeriumide poolt, või võtta erinevad ministeeriumid nende haldusalade lõikes ja vaadata töökorralduslikult, et ülesanded ei oleks dubleeritud, kuid teiselt poolt ei langeks need ka kahe tooli vahele,» selgitas minister. «Nende teemade üle arutlesime, kuid tõsi, otsused tehakse ikkagi järgmistel kabinetiaruteludel.»

Valitsus plaanib järgmisel aastal keskvalitsuse töötajate vähendamist 750 inimese võrra, võimaldades riigil seeläbi kokku hoida eeldatavalt 13 miljonit eurot aastas.

Sester nentis, et see number - 750 inimest - ei ole kindlalt paigas. «Kuna Eesti ühiskonnas töövõimeline elanikkond väheneb, siis peaks see kajastuma ka valitsussektori töökohtade arvus.»

Enim soovib valitsus praeguse kava järgi töötajaid vähendada sotsiaalministeeriumi haldusalas, kus töö kaotaks 236 inimest ehk 2,1 protsenti töötajaskonnast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles