Estonian Air rentis paarkümmend aastat vana lennuki

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmér loodab, et murepilved kaovad tema pea kohalt 2016. aastal, kui ettevõte jõuab kasumisse.
Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmér loodab, et murepilved kaovad tema pea kohalt 2016. aastal, kui ettevõte jõuab kasumisse. Foto: Tairo Lutter

Eesti lennufirma Estonian Air võttis mõneks nädalaks rendile paarkümmend aastat vana Fokker 100 raudlinnu.

Lennufirma tegevjuht jan Palmér selgitas, et Fokker tuleb liinile vaid nädalaks-paariks, kuna uute lennukite Bombardier CRJ700 saabumine hilineb. «Nad pole veel seisukorras, mida me tahaksime, kuid tegu pole tehnilise küsimusega,» rääkis Palmér.

Bombardierid pidid Eestisse jõudma septembri keskel ning Estonian Air on tagastamas Finnairilt renditud Embraere, millest viimane peaks tagasi minema oktoobri lõpus.

Lennuk hakkab teenindama pikemaid liine, näiteks Amestrdami või Brüsselit. Turbopropelleri jaoks oleks teekond liiga pikk. Tegu on kolmanda rendilennukiga ATRi ja Embraer 145 kõrval. Palmér selgitas, et ega neil väga alternatiivi Fokker 100-le olnudki: «Meil oli vaja reaktiivlennukit ning sellist saadaolevat on raske leida.»

Fokker 100 oli Hollandi lennukitootja uhkus, mille tootmine lõpetati koos firma pankrotiga aastal 1997. Tänavu augustis oli kasutuses 171 sellist lennukit, kokku ehitatud neid aastatel 1986-1997 283 eksemplari. 

Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles