Sester: tulevase riigieelarve maht on 8,9 miljardit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester
Sven Sester Foto: Sander Ilvest / Postimees

Rahandusminister Sven Sesteri sõnul saab Eesti järgmise aasta riigieelarve olema suurusjärgus 8,9 miljardit eurot.

Sester rääkis täna valitsuse pressikonverentsil, et eelarveläbirääkimised jätkuvad ja täpne number selgub eelarve vastuvõtmisel.

«Võrreldes käesoleva aastaga näeme kuskil ligi 300-350 miljonist täiendavat eelarve laekumist,» ütles rahandusminister.

«Suuremad kulud on juba teada: riiklik pensionisumma kasvab täiendavalt 88,5 miljoni euro võrra, ravikindlustus saab täiendavalt juurde vähemalt 43,5 miljonit, kaitsekulud suurenevad kuskil 26 miljoni ulatuses,» sõnas Sester.

Edasi tahab valitsus Sesteri sõnul kärpida nii majandamiskulu kui tööjõuga seotud kulu. "Riik peaks tulevikus kokku hoidma 13 miljonit eurot tööjõukulu,» sõnas ta, lisades, et koos võimalike kulukärbetega vaadatakse üle nii tööprotsessid kui töökorralduse võimalikud muudatused.

«Loomulikult [vaadatakse üle] kinnisvarainvesteeringud, mida riik tahab teha ja erinevate valdkondade ministrite lisataotlused,» lisas Sester. «Need on teemad, mida eelarves praegu menetleme. Lähinädalatel on see eelarve kindlalt koos.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles