Meie kortermajad kulutavad Põhjamaade majadest poole rohkem soojusenergiat

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kortermajad on Eestis soojusenergiat raiskavad ning tõusnud kütuste hinnad panevad korteriühistud mõtlema, üks küttesüsteemidega tegelevatest firmadest korraldab nüüd korteriühistutele tasuta seminaride sarja energiamuredele lahenduste otsimiseks.


«Paljude ühistute jaoks tuleb üllatusena, et keskmine kortermaja kasutab hetkel Eestis ca poole rohkem soojusenergiat kui on sama näitaja Põhjamaades,» ütles OÜ Küttemaailma juhatuse esimees Frank Õim.

«Samas on meil kaugkütte hind juba Põhjamaadega sarnasel tasemel,» lisas ta.

Eeloleval neljapäeval, 18. septembril toimuval avaseminaril on peamiseks teemaks energiasääst küttesüsteemi kaasajastamise läbi ja alternatiivset küttelahenduste, sealhulgas soojuspumpade ja päikeseenergia kasutamine kortermajades.

Eraldi käsitlust leiab mitmel pool Euroopas kohustuslikuks muudetud individuaalne tarbimisest lähtuv küttekulude arvestus.

Seminaridel on lubanud edaspidi kaasa lüüa ka nii riigi kui soojatootjate esindajad, samuti leiavad käsitlemist elamute soojustamisega seotud teemad.

OÜ Küttemaailm korraldab korteriühistutele suunatud tasuta seminaride sarja, millel tutvustakse kortermajade võimalusi järjest kerkivatele küttehindadele vastu seista.

«Seminaridel on lubanud edaspidi kaasa lüüa ka nii riigi kui soojatootjate esindajad, samuti leiavad käsitlemist elamute soojustamisega seotud teemad,» rääkis Õim.

Tasuta eesti- ja venekeelsed seminarid hakkavad toimuma kaks korda kuus Küttemaailma koolituskeskuses Tallinnas Kadaka tee 131.

Kuna kohtade arv on piiratud, peavad huvilised osalemiseks end eelnevalt registreerima. Lisainfot seminaril osalemise kohta saab telefonil 6 799 361.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles