TeliaSonera taandub -stanidest

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TeliaSonera peamaja Stockholmis.
TeliaSonera peamaja Stockholmis. Foto: SCANPIX

TeliaSonera ei ole Euraasia regioonis pika-aegne omanik, teatas ettevõte täna, andes mõista, et -stanidest Kesk-Aasias kavatsetakse taanduda ning keskenduda rohkem koduturule Rootsis ja muule Euroopale.

«Oma uue TeliaSonera loomise strateegia raames suurendab TeliaSonera fookust Euroopas ja Rootsis. Käivitatud on protsess Euraasia regioonis osaluse vähendamiseks ja hiljem lõplikuks lahkumiseks,» teatas ettevõte.

TeliaSonera teatel on Euraasia regioonis – kuhu ettevõte loeb Kasahstani, Usbekistani, Tadžikistani, Aserbaidžaani, Armeenia, Gruusia, Moldova, aga ka Nepaali – võimalik kasumlikult ja jätkusuutlikult äri teha, kuid sama tähtis on ka neile turgudele korrektselt siseneda.

TeliaSonerat on tabanud selles regioonis rida süüdistusi, muu hulgas süüdistatakse Rootsi-Soome telekomi Usbekistani ainuvalitseja tütrele Gulnara Karimovale pistise andmises ja ka rahapesus.

«Tänu kahe aasta pikkusele raskele tööle Euraasia regiooni äritegevuse parendamisel, sealhulgas mitte kõige vähem tähelepanu pöörates juhtimisele ja jätkusuutlikkusele, on meil nüüd paremini majandatud ettevõtted, mida teised saaksid edukalt edasi arendada,» ütles ettevõtte tegevjuht Johan Dennelind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles