Europarlament andestab Junckeri maksupatud

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker. Foto: SCANPIX

Täna astub Euroopa Parlamendi komitee ette Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker, et vaagida võimalusi ettevõtlusmaksude läbipaistvuse parandamiseks Euroopa Liidus.

Suurem uudis on siiski see, et Juncker jäetakse grillimata mõnusate maksutingimuste pärast, mida ta pakkus Luksemburgi pea- ja rahandusministrina sadadele rahvusvahelistele firmadele.

Skandaali summutamine tühise kümne kuuga pärast presidendiks kerkimist on märk sellest, kuivõrd tugevad on Junckeri poliitilised liitlassidemed ning kokkulepped parlamendi tagatoas, kirjutab Financial Times.

«[Euroopa Parlamendi] suurte poliitiliste rühmituste plaan nägi alati ette, et Junckeri pihta ei tulistata,» ütles Markus Ferber, Euroopa Parlamendi liige Saksamaalt.

Ferber kinnitas, et tänane kuulamine komitees «komisjoni presidenti tõsiselt ei kahjusta.»

Juncker pidas Luksemburgi peaministri ametit kaks aastakümmet. Üheprotsendist maksukoormat nautides liigutasid oma kasumeid selle tillukese riigi kaudu kuni 340 rahvusvahelist kontserni Ikeast Pepsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles