Google´i töötajad saavad üksteisele puhkusepäevi annetada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i Brüsseli kontor
Google'i Brüsseli kontor Foto: AP/Scanpix

Google paistab teiste USA tehnoloogiaettevõtete seast silma huvitava nüansiga personalipoliitikas - nimelt on firma töötajatel võimalik üksteisele puhkusepäevi annetada, kirjutab Business Insider.

Selline initsiatiiv sai alguse mõned aastad tagasi, mil ühe Google´i töötaja lähisugulane jäi raskesti haigeks. Töötaja võttis oma puhkusepäevad välja, et tema eest hoolitseda, kuid peale nende lõppemist ei olnud tal võimalik töökohale naasta, kuna tema lähisugulase tervis ei näidanud paranemismärke. Seega oli tal valida - kas minna palgata puhkusele või siis loobuda raskesti haige sugulase eest hoolitsemisest. Õnneks tuli talle appi üks tema meeskonnaliige, kes tegi ettevõttele ettepaneku mõnede oma puhkusepäevade üle kandmiseks, et töötaja ei peaks haige juurest lahkuma.

Google´i personalitöötajad nõustusid sellega ning lõid ettevõtte tarbeks vastava puhkusepäevade annetamise süsteemi.

Üldiselt on Google´i puhkusepoliitika aga üsna sarnane teistele USA tehnoloogiaettevõtetele: 1-3 aastat ettevõttes veetnud töötajad saavad aastas 15 palgaga puhkusepäeva, 4-5 aastase töökogemuse puhul on vabade päevade arvuks 20 ning kuus ja rohkem aastat Google´i heaks töötanud inimesed võivad palgaga puhkust nautida 25 päeval aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles