Deutsche Bank plaanib kaotada iga neljanda töökoha

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deutsche Banki peakorter, kaksiktornid Frankfurdis.
Deutsche Banki peakorter, kaksiktornid Frankfurdis. Foto: Michael Probst / AP

Saksamaa suurpank Deutsche Bank kavatseb vähendada oma tööjõudu kuni 25 protsendi võrra, kuna ettevõtte hiljuti ametisse nimetatud kaasjuht John Cryan soovib drastiliselt kärpida kulusid ning tõmmata koomale kõrvalärisid, kirjutab Bloomberg.

Lisaks varasemalt avalikustatud üksuste müügiplaanidele ning koondamiskavale kaalub ettevõte veel lisaks 8000 töökoha kaotamist. Lõplik otsus tehakse Bloombergi allikate andmetel ilmselt oktoobrikuus.

Esimesed vihjed tegi Cryan kärpeplaanide kohta juba suvel.

«Ma ei ütle teile, et lähikuud saavad olema ainult magus ja helge aeg,» ütles ta juulis tehtud avalduses. Kuigi ta pidi esitama Deutsche Banki uue pikaajalise detailse strateegiakava juulikuus, lükkas ta selle edasi oktoobrisse.

Lisaks koondamistele plaanib Deutsche Bank maha müüa 15 000 inimesele tööd andva panga Deutsche Postbank AG.

Lisakärped puudutavad Bloombergi andmetel põhiliselt administratiivseid ning tehnoloogiatöökohti. Euroopa suurima investeerimispanga Deutsche Banki töötajate arv oli juuni lõpu seisuga 98 647.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles