Eestit Saarioneni Soome personalikärped ei puuduta

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mamma valmistoidu meisterdamine Raplamaal asuvas Saarioineni Eesti tehases.
Mamma valmistoidu meisterdamine Raplamaal asuvas Saarioineni Eesti tehases. Foto: Liis Velsker

Ka Eestis valmistoite pakendav Saarioinen teatas täna Soomes algavatest läbirääkimistest töötajate esindajatega võimalike personalikärbete ja sundpuhkuse üle. Saarioineni tegevjuhi sõnul ükski kärbe aga Eesti tehast ei puuduta.

Saarioinen on 2015. aastaks seatud eesmärkidest märkimisväärselt maas, seisab ettevõtte täna avaldatud pressiteates. Seetõttu kavatseb Saarioinen teha järgmisel aastal kärpeid, mis peaks tooma 8,5 miljoni euro suuruse aastase säästu.

Ettevõte hindab esialgselt koondatavate inimeste arvuks 85, neist 40 kontoritöötajad ja juhtkonna liikmed.

Lisaks kavatsetakse ajavahemikul novembrist tulevase aprillini saata kogu töötajaskond veel täpsustamata pikkusega sundpuhkusele.

«Töötajaskonna vähendamise ja võimaliku sundpuhkuse plaanid puudutavad ainult Saarioineni operatsioone Soomes, mitte Eestis,» ütles Postimehele ettevõtte tegevjuht Ilkka Mäkelä.

Mäkelä sõnul ei ole Eesti allüksus ka kogenud toodangu vähenemist nagu ettevõtte Soome tootmisüksused, pigem vastupidi. «Eestis läheb hästi, toodangut on lisandunud,» ütles ta. «Toodame Soome turule väikepakendis vahe-eineid, nagu salateid, nende müük läheb hästi.»

Saarioinenil on neli tootmisüksust Soomes ja üks Eestis. Kokku on ettevõtte palgal üle 1300 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles