Eesti Raudteest skandaaliga lahkunud Asmannist sai VKG uus juht

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahti Asmann.
Ahti Asmann. Foto: SEB Eesti Ühispank

Viru Keemia Grupi (VKG) uueks juhatuse esimeheks saab Ahti Asmann, kes oktoobris vahetab sellel ametikohal välja viimased kuus aastat kontserni juhtinud Priit Rohumaa.

«Praegune juhtkond Priit Rohumaa eestvedamisel on saavutanud märkimisväärseid tulemusi ja viinud kontserni väga kõrgele tasemele. Seda tõestavad kasvõi kolm täisvõimsusel töötavat Petroter tehast. Samas jätkub põlevkivi- ja keemiatööstuses tormiline areng, mistõttu peame väga oluliseks prioriteediks koostööd just meie finants- ja riigipartneritega. Ahtil on tugevad kompetentsid antud valdkondades,» sõnas Viru Keemia Grupi aktsionär Priit Piilmann pressiteate vahendusel.

Asmann on lõpetanud Tartu Ülikooli majanduse eriala. Kaheksateist aastat oma karjäärist on ta töötanud SEB pangas erinevatel positsioonidel ning aastatel 2008-2010 juhatuse esimehe ametis. Viimased kolm aastat on Asmann juhtinud riigiettevõtet Eesti Raudtee.

Asmanni tool Eesti Raudtees hakkas kõikuma märtsis, mil tuli ilmsuiks, et riigifirma kütusekaarti kasutas ka abikaasa. Asmann üidi tagasi maksma üle 5000 euro. Umbes samal ajal avastati probleemid varustusosakonnas ning kahju riigifirmale võis küündida kuni 10 miljoni euroni. 27. märtsil esitas ta lahkumisavalduse omal soovil, ent ametist lahkus ta juuni keskel.

«Täna on oluline tagada efektiivsus ja ettevõtte tugevdamine, et saaks ka edaspidi panustada põlevkivi- ja keemiatööstuse arengusse ning Eesti majandusse. Pean oluliseks konstruktiivse koostöö jätkumist riigi ja finantsstruktuuridega,» sõnas Asmann.

Mai keskel oma soovist ametist lahkuda teavitanud Priit Rohumaa jätkab tööd uue juhatuse esimehe ametisse astumiseni ehk septembri lõpuni.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles