Soome meeleavalduspäeval tööle minema kehutav kommuun kogub populaarsust

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekraanipilt reedel tööle kehutava Facebooki rühma kodulehest.
Ekraanipilt reedel tööle kehutava Facebooki rühma kodulehest. Foto: Repro

Soome Porvoo linna ettevõtja Tuomas Kanervala Facebookis asutatud rühm, mis kehutab ametiühingute korraldatud meeleavalduse ajal hoopis tööle minema, on kogunud juba ligi 50 000 liiget.

«Töissä myös perjantaina 18.9» (Tööl ka reedel, 18. septembril – sm.k) - nimelise rühma reedel asutanud Kanervala on Soome rahvusringhäälingu YLE teatel üllatunud, et tema algatus nii populaarseks osutus.

Ehkki Kanervala on ise valitsuskoalitsiooni kuuluva partei Keskusta liige ja omavalitsuspoliitik, pole algatusel tema sõnul midagi pistmist parteiga. «Tegin seda eraisikuna. Minu isiklik arvamus on, et valitsuse otsused on õiged. Need on tehtud volituste piirides,» ütles ta YLE-le.

Reedeste tööseisakute vastu on ka teine hiljuti Facebookis rajatud rühm, millel praegu 4600 liiget ja mille nimi on «Tupladuunipäivä 18.9.2015» ehk «Topelttööpäev 18. septembril 2015».

Samuti on tööseisaku vastu Slush, Soomes toimuvat Euroopa suurimat idufirmade kokkutulekut korraldav ettevõte. Kauppalehti teatel korraldab Slush ajurünnaku, milles osalejad üritavad välja selgitada, kuidas hoida Soome transport töös ja lapsed hoitud, samal ajal kui transporditöötajate ja õpetajate ametiühingud meelt avaldavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles