Uuring: tõus karjääriredelil mõjub vaimsele tervisele kehvasti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stress võib teha tervisele karuteene.
Stress võib teha tervisele karuteene. Foto: SCANPIX

Warwicki ülikooli teadlaste mõne aasta taguse uuringu järgi suurenevad töötajate vaimsed pinged peale edutamist umbkaudu kümne protsendi võrra, samas kui arste külastatakse ajanappuse tõttu keskmiselt 20 protsenti harvemini, vahendab Business Insider.

Teadlased uurisid Suurbritannias vahemikus 1991-2005 kogutud andmeid umbkaudu 1000 karjääriredelil edusamme teinud inimese kohta. Nad avastasid, et edutatud inimeste vaimsete pingete tase kasvas keskmiselt 10 protsenti, samas kui nende arstivisiitide arv langes aga 20 protsenti.

Seejuures selgitati välja, et arste külastati harvem just pingelisest tööst tuleneva ajanappuse tõttu.

«Ametikõrgenduse saamine ei ole alati nii suurepärane, kui inimesed kipuvad arvama. Meie uuring leiab, et juhtide vaimse tervise tase peale edutamist tavaliselt langeb ning seda pikaajaliselt. Pole mingeid tõendeid selle kohta, et inimeste füüsiline või vaimne tervis peale edutamist paraneks, peale selle, et arsti juurde jõutakse harvemini. Kuid see pole iseenesest põhjus rõõmustamiseks, vaid pigem muretsemiseks,» kommenteeris uuringut Warwicki ülikooli teadlane Chris Boyce.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles