Minister: Eestit võib mitteinvesteerimisel tabada hinnašokk

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi sõnul on Eesti sunnitud investeerima elektrienergia uutesse tootmisvõimsustesse, vastasel juhul võib riiki tulevikus tabada hinnašokk.


Parts selgitas riigikogu infotunnis, et praeguseks on välja töötatud Eesti Energia äristrateegia järgneva kümne aasta perspektiiviga, kus suuremahulisemad investeerimised on suunatud uutesse tootmisvõimsustesse.

«See on selleks, et tagada meie julgeolek, tagada meie varustuskindlus, ja mis peamine, tagada mõistlik elektri hind ka pikaajalises perspektiivis.

Kui me ei investeeri uutesse tootmisvõimsustesse, võib meid pikemas ajaperspektiivis tagada hinnašokk, nii nagu me näeme Leedu näitel,» märkis minister.

Nimelt on Leedu tänaseks sulgenud Ignalina tuumaelektrijaama ning riik impordib ca 70 protsenti vajaminevast elektrienergiast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles