Nordea Pank paisutas 9 kuuga tulusid 30 protsendi võrra

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea.
Nordea. Foto: Peeter Langovits

Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on Nordea kasum kolmekordistunud 335,6 miljoni kroonini ning ettevõtte kogutulud suurenenud 30 protsenti, moodustades kokku 827 miljonit krooni.

Nordea Eesti varade maht kasvas võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 8 protsenti ja moodustas septembri lõpu seisuga 48,4 miljardit krooni. Panga laenuportfell ulatus septembri lõpus 43 miljardi kroonini, kasvades aastases võrdluses 4,3 protsenti.

Nordea Eesti ettevõtete laenu- ja liisinguportfell moodustas septembri lõpus 26 miljardit krooni, kasvades 3 protsenti võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Eraisikute laenu- ja liisinguportfell kasvas aastases võrdluses 4 protsenti ja ulatus septembri lõpus 14,7 miljardi kroonini.

Jätkuvalt suurenes ka Nordea Eesti klientide hoiuste maht, ulatudes septembri lõpuks üle 12,3 miljardi krooni, deposiitide maht on kasvanud võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 22 protsenti. Samuti on märkimisväärselt kasvanud investeerimistoodete maht, kuna majanduse kasvuprognoos ja hoiuseintresside langus on motiveerinud inimesi otsima atraktiivseid investeerimisvõimalusi.

Laenukahjumite osakaal kogu portfellist moodustas aasta baasil 0,56 protsenti. Võrreldes aastataguse perioodiga on see langenud 0,32 protsendi võrra, olles jätkuvalt madalam Eesti keskmisest.

Septembri seisuga oli Nordea Eestil 145 488 klienti, 22 kontorit, 100 sularahaautomaati ja 531 töötajat. Kvartali lõpus oli pank väljastanud 84 908 pangakaarti, internetipanga kasutajaid oli 91 386. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles