Tsiprast raputab vaikne vanahärra

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexis Tsipras (paremal) ja Vangelis Meimarakis riigitelevisioonis debatil.
Alexis Tsipras (paremal) ja Vangelis Meimarakis riigitelevisioonis debatil. Foto: ARIS MESSINIS / AFP

Veel hiljuti ei võetud teda tõsiselt – Evangelos Meimarakis näeb välja kui südamlik vanaisa ja mitte poliitik. Ootamatult on aga paremtsentristliku Uue Demokraatia ajutisest esimehest tõusnud Alexis Tsiprasele hirmuäratav rivaal.

20. septembril toimuvate Kreeka üldvalimiste künnisel on Meimarakis (61) üllatanud isegi omaenda pooldajaid, kirjutab Financial Times. Nädalavahetusel näitasid kolm küsitlust, et Uus Demokraatia on Syrizale järele jõudnud – jäädes maha vaid tühise 0,1 – 0,5 protsendipunkti jagu.

Otsustavaks võib kujuneda kahe kandidaadi teledebatt täna õhtul. Meimarakis on andnud teada, et hakkab võidu korral peaministriks ning üritab luua laiapõhjalise koalitsiooni.

Ühe Uue Demokraatia siseringi inimese sõnutsi on varasemalt varjus olnud Meimarakis ootamatult esile kerkinud kui «meie parim relv Tsiprase vastu – rahulik ja humoorikas, kuid kõva löögiga.»

Tsipras on lubanud oma toetajaile, et tema ei lähe koalitsiooni Uue Demokraatiaga, kes esindavad vana poliitilist eliiti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles