Kuidas käituda ootamatu tööpakkumise puhul?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne ootamatu tööpakkumise vastuvõtmist tuleks alati selle plussid ja miinused põhjalikult läbi kaaluda
Enne ootamatu tööpakkumise vastuvõtmist tuleks alati selle plussid ja miinused põhjalikult läbi kaaluda Foto: PantherMedia

Portaal Daily Muse kirjutab kolmest asjast, mida tuleks ootamatu tööpakkumise vastuvõtmise kaalumisel meeles pidada.

Ära tunne survet koheselt «jah» öelda

Ükskõik, kui suurepärane pakkumine ka poleks ning kui väga sulle see töökoht esmapilgul ka ei meeldiks, tuleks kindlasti endale mõtlemisaega küsida. Näiteks on oluline välja selgitada, miks tööandja äkitselt sellise pakkumisega üldse lagedale tuli. See, kas põhjuseks on sinu suurepärased oskused ja kogemused, tööandja soov pikaaegne töötajaotsing lõpetada või hoopis see, et antud tööandja juures ei soovi keegi pikaaaegselt töötada, mistõttu ta on pidevalt uute töötajate otsingul, hakkab sinu edasises tööelus mängima olulist rolli. Kui ilma erilise põhjuseta antakse sulle väga napilt mõtlemisaega, viitab see sellele, et loodetakse sinu emotsionaalsele otsusele, mis omakorda tähendab, et midagi võib tööpakkumise juures tegelikult valesti olla. Seega - hinga sügavalt sisse, võtta samm tagasi ja hinda olukorda.

Küsi pakkumise kohta võimalikult palju küsimusi

Kuigi see võib alguses tunduda nagu kingitud hobusele suhu vaatamisena, tuleks pakkumise teinud tööandjalt igal juhul küsida võimalikult palju küsimusi. Igal tööpakkumisel on mingid konkreetsed põhjused. Selgita need välja.

Näiteks võib esitada küsimusi:

  • «Kui ma võtaks pakkumise vastu, kuidas aidataks mul uue töökoha ja ettevõttega kohaneda?»
  • «Kas mul oleks võimalik enne pakkumise vastuvõtmist kohtuda teiste meeskonnaliikmetega?»
  • «Ma olen pakkumise saamisest väga meelitatud, kuid kas te võiksite välja tuua need põhjused, miks otsustasite pakkumise teha just mulle?»

Ole nii kombekas kui võimalik

Isegi kui sul ei ole tööpakkumise vastu tegelikult huvi, tuleks siiski üles näidata siirast tänu. Kui huvi on olemas, kuid soovid võtta aega pakkumise kaalumiseks, võiks üles näidata viisakat, kuid mittesiduvat tänu:

  • «Vau, ma ei oodanud, et asjad nii kiiresti liiguvad! Ma olen väga meelitatud, kuid mulle meeldiks selle pakkumise põhjalikumaks kaalumiseks veidi aega võtta.»
  • «Suur tänu! See on suurepärane pakkumine, kuid ma pean veidi oma lähedastega nõu pidama, enne kui ma saan oma kindla «jah» öelda.»
  • «See on suurepärane üllatus! Mulle meeldiks võtta paar päeva selle uudise seedimiseks. See on üsna suur asi, mida kaaluda, aga ma olen igaljuhul väga meelitatud.»
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles