Ametiühingud soovivad tuleval aastal riigitöötajatele palgatõusu

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Ametiühingute Keskliidu juht Peep Peterson.
Eesti Ametiühingute Keskliidu juht Peep Peterson. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ametiühingute keskliit saatis sel nädalal riigihalduse minister Arto Aasale konsultatsioonikutse, mille käigus soovivad saada selgust ametnike ja avaliku sektori töötajate palgatõusu teemadel järgmisel eelarveaastal.

Ametiühingute keskliidu esimehe Peep Petersoni sõnul on ametiühingute selge nägemus, et riigitöötajad ei tohi üldisel palgaturul kaotajaks jääda ning paljudel aladel tuleb jätkata mahajäämuse likvideerimist.

«Peame õigeks mahajääjate järeleaitamiseks vähemalt 10-protsendilist palgatõusu. Siia alla kuuluvad kindlasti kultuur ja ringhääling, sotsiaalala, haridus, sisejulgeolek ja päästjad. Teistele ametnikele ja töötajatele tuleks tagada vähemalt riigi keskmise palga tõusuga võrdne palgakorrektsioon,» leiavad ametiühingud.

«Konsultatsiooni mõte ongi oma palgasoove vastutavale ministrile meelde tuletada ning küsida, kuidas need tuleva aasta riigieelarve eelnõus kajastuvad,» ütles Peterson.

Riigieelarve koostamise käigus on konsultatsioonid rahandusministeeriumi ja ametiühingute vahel tavapärased, kuid 2016. aasta riigieelarve kavadest ametiühingutega konsultatsioone seni peetud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles