«Asuge jalamaid teele, Euroopa on praegu leebe»

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijad Bagdadi lennujaamas.
Reisijad Bagdadi lennujaamas. Foto: arabianaerospace.aero

Jutud ja fotod mööda Euroopat matkavatest migrantidest julgustavad tuhandeid inimesi Iraagist Nigeeriani omakorda õnne katsuma, kirjutab The Wall Street Journal.

Facebooki kaudu ja telefonitsi saadud sõnumid sõpradelt, kes võidukalt Euroopa randa on jõudnud, süstivad paljudesse julgust omakorda rännutee jalge alla võtta.

«See on kuldne võimalus,» ütles Osama Ahmed (27) läinud pühapäeval Bagdadi lennujaamas. Koos viie sõbraga oli Osama teel Türgi kaudu Kreekasse. «Totaalne nonsenss on jääda Iraaki, kui on võimalus minna,» selgitas Osama.

Bagdadi reisikorraldajad räägivad hüppeliselt kasvavast nõudlusest lennupiletite järele ning lennufirmad on lisanud kolm igapäevast lendu Istanbuli – viiele pungil täis lennukile, mis sinna niigi iga päev suunduvad.

«Me saame palju telefonikõnesid ja emaile sõpradelt, kes on juba pardal ja ütlevad meile, et me lahkuksime Iraagist nüüd – jalamaid – kuna Euroopa võimud on praegu migrantide suhtes leebed,» ütles Osama, kes kavatseb jõuda lõpuks välja Belgiasse.

Oma viie sõbra kohta lisas Osama, et nad kõik on nädalate kaupa ujumistunde võtnud ja sörkjooksu harrastanud. Teekonna õnnestumise nimel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles