Poole aastaga on kütid loodusest kõrvaldanud 455 katkusea korjust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafrika seakatku kahtlusega metssea korjus.
Aafrika seakatku kahtlusega metssea korjus. Foto: Marko Saarm / Sakala

Jahimehed on viimase kuue kuu jooksul loodusest kõrvaldanud 455 sigade Aafrika katku (SAK) surnud metssea korjust, millest kümme viisid nad konteinerisse ja ülejäänud matsid maha.

Augustis kõrvaldasid jahimehed loodusest 70 SAKi surnud metssiga. Kõige enam, 19, metsseakorjust matsid Valgamaa jahimehed, kõige vähem, ühe korjuse, aga Ida-Viru-, Jõgeva- ja Järvamaa jahimehed. Poole aasta jooksul on jahimehed loodusest kokku eemaldanud 455 metssea korjust.

Eesti Jahimeeste Seltsi (EJS) tegevjuht Tõnis Korts kinnitas BNS-ile et kütid matavad korjuesid ka edaspidi, panustades nii SAKi tõkestamisse.

Veterinaar- ja toiduamet sõlmis veebruaris EJSiga lepingu, mille kohaselt amet hüvitab osaliselt jahimeestele seakorjuste matmise kulutused. Mõned katkupiirkondade jahimehed matsid metssigade korjuseid vabatahtlikult ka enne lepingu sõlmimist. Seega tegelik maetud korjuste kogus on ligi poolesaja võrra suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles