Swedbank avas peakontoris töötajatele väikelastehoiu

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank avas peakontoris lastehoiu.
Swedbank avas peakontoris lastehoiu. Foto: swedbank

Swedbanki Tallinnas asuvas peakontoris alustas augusti lõpus tööd 1,5 – 3 aastastele väikelastele erahoiu, mille eesmärk on julgustada värskeid lapsevanemaid varem tööle naasma.

«Tööandjana oleme tunnetanud aastaid sõimekohtade nappust Tallinnas ja selle lähivaldades, kus enamik meie peamaja töötajaid elab. Sõimekohtade nappus muudab keerukaks lapsehoolduselt tööle naasmise ning põhjustab seetõttu ka rohkelt stressi noortele vanematele,» kirjeldas Kaire Vahermets Swedbanki personaliosakonnast.

Intensiivsemalt hakati teemaga tegelema mullu kevadel ja leiti, et kõige sobivam lahendus on asutada hoid nende oma peamajas koostöös juba mõne tegutseva lastehoiuga ehk nemad ehitavad välja sobivad ruumid ja lastehoid pakub nende töötajatele hoiuteenust. «Lastehoid töökohal võimaldab vanematel veeta enam aega ka oma lapsega, sest tunnike teel tööle ning töölt koju veedetakse üheskoos päeva muljeid jagades,» lisas Vahermets.

Swedbanki majas asuv lastehoid on erahoid, mis mõeldud 1,5 - 3 aastastele väikelastele, alternatiiviks sõimele. Hoid on avatud tööpäeviti, käia saab ka osadel päevadel. Hoid asub Swedbanki peamajas Liivalaia tänaval, kuhu ehitati ja sisustati välja teenuse pakkumiseks sobilikud hubased ja valgusküllased ruumid. Lastehoiul on oma värvirikas avar mängutuba ja magamisruum, vannituba ja garderoob. Lastehoiuteenust pakub neile Karu Nuti Lastehoid, kel on sel alal pika-ajaline kogemus. Hoius töötavad nende poolt kolm kogemustega õpetajat. Nädalakava sisaldab kunstilisi, muusikalisi ja loova liikumise tegevusi-tunde. Lisaks toimub kord kuus midagi põnevat lastele ja poolaastas ühisüritus vanematega.

«Töötajaid teavitasime avatavast hoiust kevade lõpus, kui kokkulepped hoiu osas olid selged. Uudis võeti väga soojalt vastu, positiivseid kommentaare ja tänusõnu tuli nii noorte lapsevanemate kui ka vanemate kolleegide seast. Ka reaalseid huvilisi oma lapse peamaja hoidu toomisele tuli parasjagu,» ütles Vahermets, kelle sõnul on praegu veel vaid paar vaba kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles