Eesti Energia refinantseerib poole miljardi eest võlakirju

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehv energiaturu olukord päästis Eesti Energia riigile dividendide maksmisest.
Kehv energiaturu olukord päästis Eesti Energia riigile dividendide maksmisest. Foto: Peeter Langovits

Eesti Energia viis eile läbi poole miljardi euro suuruse võlakirjaemissiooni; uute kaheksa-aastase tähtajaga võlakirjadega kogutava rahaga ostetakse kokku 2018. ja 2020. aasta tähtajaga võlakirjad.

Läbiviidud võlakirjatehing on Eesti Energia ajaloo suurim, teatas ettevõte. Tehingu tulemusel pikeneb Eesti Energia kohustuste keskmine tagasimaksetähtaeg ning väheneb refinantseerimisrisk.

Eesti Energia finantsdirektor Andri Avila ütles, et võimalus Eesti Energia võlakirjade refinantseerimises osaleda võeti investorite poolt hästi vastu ja huvi osutus oodatust suuremaks. «See näitab, et madalatest energiahindadest tingitud keerulistest turuoludest hoolimata usaldavad investorid Eesti Energiat ning meie äritegevust hinnatakse jätkusuutlikuna,» ütles ta.

Vőlakirjade intress on 2,384 protsenti aastas.

Uues emissioonis osales üle 80 investori. Investorite jaotus riikide lõikes oli järgmine: Skandinaavia ja Balti riigid 44 rpotsenti, Saksamaa ja Austria 20 protsenti, Prantsusmaa 15 protsenti, Suurbritannia kümme protsenti, Šveits neli protsenti, ülejäänud riigid seitse protsenti.

Investorite lõikes oli jaotus järgmine: fondid 48 protsenti, kindlustusettevõtted 21 protsenti, pangad 15 protsenti, pensionifondid viis protsenti, muud investorid 11 protsenti.

Võlakirjad noteeritakse Londoni börsil. Tehingu peakorraldajad olid Barclays, Deutsche Bank ja Nordea. Kaaskorraldaja oli Swedbank.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles