Moody's tõstis Eleringi reitingut

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reitinguagentuuri Moody's peakorter New Yorgis.
Reitinguagentuuri Moody's peakorter New Yorgis. Foto: Anadolu Ajansi / TT / Scanpix

Krediidireitingufirma Moody's teatas täna, et tõstis Eesti võrguoperaatori Eleringi krediidireitingu tasemele A2.

«Reitingu tõstmine peegeldab Moody'se ootusi, et Eleringi finantsprofiil jääb konservatiivseks hoolimata hiljutisest gaasivõrgustiku ostmisest ning kapitalimahutuste vajadusest gaasi- ja elektrivõrku, mida on vajadusel valmis kapitalisüstidega toetama omanik,» teatas agentuur tänases pressiteates.

Reitingut positiivselt mõjutavate teguritena nimetab Moody's võrguhalduseoperatsioonide madalat äririski, toetavat seadusandlust mis muudab rahavood läbipaistvaks, aga ka hinnakujunduse vähem reguleerituks kui mujal Euroopas ning konservatiivset finantsilist riskiprofiili. Negatiivsete aspektidena märgib agentuur ära firma väiksuse ja jätkuvad raskuse Eesti elektrivõrgu integreerimisel muu Euroopaga.

Eleringi reitingu tõstmine baastasemelt baa1 kahe pügala võrra põhjendub ettevõtte strateegilise tähtsusega Eestile, lisas Moody's. «Arvestades sajaprotsendilist kuuluvust riigile ning Eesti laenuvõtmise võimet, hindame, et finantsiliste pingete korral on suur tõenäosus, et valitsus annab erakorralist toetust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles