Estonian Air oli ka augustis kasumis

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk Tallinna lennujaamas
Estonian Airi lennuk Tallinna lennujaamas Foto: Jaanus Lensment / Postimees / Scanpix

Estonian Air teenis lisaks juunile ja juulile ka augustis kasumit, mis kolme kuu peale kokku moodustas ligikaudu pool miljonit eurot, teatas ettevõte.

Viimati teenis ettevõte kolm kuud järjest kasumit 2010. aasta suvel.

«Meil on hea meel tõdeda, et ettevõte jätkas kasumilainel tegutsemist ka augustis ja seda olukorras, kus konkurents lennundusturul on oluliselt suurenenud. Lisaks avaldavad alates augustist meie majandustulemustele negatiivset mõju Embraer 170 lennukite tagastamisega seotud kulud, kuid kõigele vaatamata oli augusti lõpptulem kasumlik,» ütles Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmér.

Estonian Airi teatel paranesid majandustulemused märkimisväärselt märtsist, mil ettevõte hakkas lisaks koduturu teenindamisele tegema allhanketöid suurematele lennufirmadele.

«Jättes kõrvale lendamise madalhooaja, s.o jaanuari ja veebruari, pöördus Estonian Airi ärikasum (EBIT) märsist augustini  positiivseks ja paranes ligi kolme miljoni euro võrra võrreldes möödunud aasta sama perioodiga. Kui jätta kuu lõpptulemusest välja iga kuu makstavad riigiabilaenu intressid, teenis Estonian Air sel aastal kasumit neljal kuul – märtsis, juunis, juulis ja augustis,» lisas Palmér.

Estonian Airi teatel näitab suvekuudel teenitud kasum, et restruktureerimisplaan on loonud kindla aluse lennufirma jätkusuutlikuks tegevuseks. «Positiivse majandustulemuse tagas suurenenud müügitöö Eestis ja välisturgudel ning allhanketööd suurematele lennufirmadele. Lisaks aitas tulemusi parandada ka laiem sihtkohtade valik ja lennukite parem täitumus, mis tähendab lennukite efektiivsemat kasutust,» teatas lennufirma pressiteates.

«Sügistalvine hooaeg toob reeglina kaasa lendamise madalhooaja, mis teeb lennundusturul tegutsemise keerulisemaks ja esitab suuremaid väljakutseid. Vaatamata kõigele on meie senised tulemused olnud eelarvest mõnevõrra paremad ning järgmise aasta lõpuks on seatud eesmärk nulli jõuda,» ütles  Palmér.

Augustis lendas Estonian Airiga 62 355 reisijat, sealhulgas 58 628 regulaarlendudel. Reisijate arv suurenes 16,4 protsenti võrreldes eelmise aasta sama kuuga. Regulaarlendudel suurenes reisijate arv 16,1 protsenti.

Aasta esimesel kaheksal kuul reisis Estonian Airiga ühtekokku 404 109 reisijat, sh regulaarlendudel 388 808. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga suurenes kogu reisijate arv 9,7 protsenti ja regulaarlendude reisijate arv 10,1 protsenti.

Esimesel kaheksal kuul toimus 8094 lendu, mida on 13,0 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Augustis toimus 1054 lendu, mullusega võrreldes 12,7 protsenti rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles