Krokodillid lähevad bürokraatiamasina kallale

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval tutvustati majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Taavi Kotka (keskel) juhtimisel koostatud «Nullbürokraatia» programmi esmakordselt ettevõtlusliitudele ja ministritele.
Kolmapäeval tutvustati majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Taavi Kotka (keskel) juhtimisel koostatud «Nullbürokraatia» programmi esmakordselt ettevõtlusliitudele ja ministritele. Foto: Hannes Virkus / MKM

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi eestvedamisel hakkavad riik ja ettevõtjate liidud taas vähendama bürokraatiat ehk ettevõtjate aruandluskoormust. Ettevõtjad meenutavad, et selliseid katseid on olnud ennegi, kuid suuri muutusi pole tulnud. Nüüd on projekti etteotsa pandud asekantsler Taavi Kotka, kes on juba tuntust kogunud suurte projektide nagu e-residentsuse käimalükkamisega. Kas tal õnnestub tõesti bürokraatiamasinat lõhkuda?

Tänavu juunis kohtusid kõigi halduskoormuse jaoks oluliste riigiasutuste esindajad ja arutati, kuidas ettevõtjate aruandlust vähendada. Eesmärk ei ole lihtsalt teha väikseid muudatusi, vaid radikaalne reform, kuna 2013. aasta seisuga on avalikul sektoril 201 eri aruannet ja deklaratsiooni, millele lisanduvad veel statistikaameti ja Eesti Panga aruanded, ning seda on kõigi osaliste hinnangul liiga palju.

Sõelale jäi kaks suunda, millele anti kõlavad nimed: «D-Day ehk restardipäev» ning «Aruandlus 3.0».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles