S&P alandas Brasiilia krediidireitingu rämpsu tasemele

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Standard and Poor's reitinguagentuuri peamaja New Yorgis.
Standard and Poor's reitinguagentuuri peamaja New Yorgis. Foto: BRENDAN MCDERMID / REUTERS

Reageeringuna Brasiilia halvenenud majanduslikule olukorrale alandas Standard & Poor's (S&P) riigi krediidireitingu tasemelt BB+ tasemele BBB-, lisades, et ka edaspidine reitingu alandamine on võimalik.

S&P hoiatas juba kaks kuud tagasi, et kaalub reitingu alandamist, vahendas Reuters. Hoiatusele ootamatult kiiresti järgnenud reitingu alandamine näitab, kuivõrd palju on vahepeal Brasiilia majanduse ja riigi rahakassa olukord halvenenud.

Krediidireitingu angetamine kõigutab täna ilmselt kõvasti Brasiilia väärtpaberiturgu, prognoosis Reuters. Peaks aga S&P otsusele järgnema veel teisegi reitingufirma poolne reitingu langetamine, on turul oodata suurt müügilainet, kui investorid püüavad kiiresti vabaneda rämpsu tasemele degradeeritud väärtpaberitest.

Brasiilia viimasel paaril kümnendil jõudsalt kosunud majandusele on pannud põntsu viimase paari aasta jooksul langenud toorainete hinnad ja ka nõudlus nende järele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles