Hillar Tederi osalusega O'Key kaubakett müüb kinnisvara

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
O'Key kaubanduskeskus.
O'Key kaubanduskeskus. Foto: okmarket.ru

Venemaa kaupluseketi O’Key valdusfirma O’Key Group müüb aktsionäridele kinnisvara ja maatükke. Seejuures müüakse 5,66 miljardi rublase bilansilise maksumusega vara aktsaionäridele 3,03 miljardi eest ehk pea poole odavamalt.

Ajaleht Vedomosti kirjutab, et firma sõlmis kolme maatüki, kahe poolelioleva ja kolme tegutseva kaubanduskeskuse müügilepingu.

Hoonete üldpind on 123 600 ruutmeetrit, ning maatkükkidel 182 500 ruutmeetrit.

Rahas saab jaemüügifirma vaid 1,63 milajradit rubla. Veel 1,4 miljardit läheb rendituludeks- nimelt plaanib kaubanduskett aktsiaonäridelt neile müüdud ruumid rendile võtta, andes neile osa käibest.

Vahet kinnisvara väärtuse ja müügihinna vahel selgitavad eksperdid sellega, et varade ekspluateerimine nõuab märkimisväärseid kulutusi.

O’Key supermarketite ketti kuulub 52 kauplust 18 Venemaa linnas. Kaubanduskett kuulub neljale ärimehele, nende seas ka Hillar Teder, kellele kuulub firmast 11 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles