12 keskkonda, mille abil tasuta programmeerimist õppida

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Programmeerimine.
Programmeerimine. Foto: Joe Raedle / AFP

Entrepreneur.com on kokku kogunud 12 keskkonda, mille abil on igal huvilisel võimalik endale programmeerimise alused tasuta selgeks teha.

1. CodeAcademy

Tegu on ühe kõige populaarsema tasuta platvormiga. Olemas on HTMLi, Javascripti, PHP´d, CSSi, JavaScripti, jQuery´t, Pythoni ja Ruby´t hõlmavad kursused.

2. Coursera

2012. aastal loodud Coursera vahendab paljude mainekate ülikoolide ja haridusinstitutsioonide pakutavaid kursuseid, seejuures ka mitmeid tasuta programmeerimiskursuseid.

3. edX

EdX on tippülikoolide Harvard ja MIT koostöös loodud veebipõhise õppe platvorm, kus pakutakse mitmeid kõrge tasemega tasuta kursuseid, näiteks Harvardi ülikooli sissejuhatust arvutiteadustesse.  

4. Udemy

Udemy pakub mitmeid tasuta programmeerimiskursusi, näiteks programmeerimine ettevõtjatele - HTML & CSS ning sissejuhatust programmeerimiskeelde Python.

5. aGupieWare

AGupieWare pakub tasuta USA tippülikoolide nagu Stanford, MIT, Carnegie Mellon, Berkeley ning Columbia arvutiteaduste õppekavadest lähtuvaid kursuseid.

6. GitHub

Github pakub tasuta rohkem kui 500 programmeerimisõpikut.

7. MIT Open Courseware

Maailma üks mainekamaid tehnikaülikoole MIT on üles laadinud suure hulga kasulikke kursusi nii algtasemel iseõppijatele, kui ka edasijõudnutele.

8. Hack.pledge()

Tegu on tarkvaarendajate kogukonnaga (üheks liikmeks on ka näiteks BitTorrenti leiutaja Bram Cohen), kes aitavad õppijatel oma oskusi lihvida ja edasi arendada.

9. Code Avengers

Code Avengers pakub lõbusaid ja interaktiivseid programmeerimiskursuseid, mis õpetavad algtasemel mängude, rakenduste ja veebilehtede loomist. Iga kursuse läbimine võtab aega vaid 12 tundi.

10. Khan Academy

2006. aastal loodud keskkond on üks vanimaid tasuta veebipõhist õpet pakkuvaid platvorme. Võimalik on õppida näiteks JavaScripti, HTMLi või ka CSSi.

11. Free Code Camp

Tegu on professionaalide ja tudengite kogukonnaga, mis aitab kaasa programmeerimise algtasemel õppimisele.

12. HTML5 Rocks

2010. aastal Google´i poolt loodud projekt, mis aitab edasijõudnutel täiendada ning arendada oma HTML5 oskuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles