Facio omanik: ma pole pätt ja kaabakas

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tromp
Toomas Tromp Foto: Arvet Mägi

Vastuseks küsimusele, kui keeruline on pidevalt võlgu jäänud Facio taustaga uusi kliente ja alltöövõtjaid ära rääkida, nendib ehitusärimees Toomas Tromp, et kindlasti on keerulisem kui puhtalt lehelt alustades.

«Minu vanuses inimene ütleb, et ma ei ole nii vilets mees ka, et mul ühtegi vaenlast ei ole. Aga isiklikult minu puhul ma ei usu, et keegi võiks öelda, et ma olin pätt ja kaabakas,» rääkis Tromp, kellele kuulus pankrotistunud Facio ja täna uus ehitusettevõte Riito Ehituse AS, Äripäevale.

Ta meenutab, et kohtus eelmisel nädalal ühe tuntud kaubandusettevõttega, kellele Facio ajal jäädi suur summa võlgu – Tromp käis rääkimas ja sai vastuseks, et koostööd ikka tehakse, aga ettevaatlikumalt.

Eelmisel nädalal kirjutas Äripäev, et Faciost välja kasvanud ehitusfirma Riito hakkab ka allamäge veerema, ainuüksi septembris on kohtule antud jahvatada neli vaidlust. Lisaks üks, milles Riigi Kinnisvara AS üritab tõendada, et Riito puhul on tegemist ettevõtte üleminekuga, mis tähendaks, et positiivse otsuse korral annaks see võimaluse Facio võlausaldajatel Riitost oma võlg välja nõuda.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles