ESTEVE näeb altkäemaksusüüdistuses poliitikat

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ESTEVE puistekauba terminal Paldiski Lõunasadamas.
ESTEVE puistekauba terminal Paldiski Lõunasadamas. Foto: esteve.ee

Tallinna Sadama altkäemaksuskandaali tõttu tähelepanu keskpunkti tõusnud ESTEVE Terminal näeb süüdistuste taga võitlust praamihanke pärast, millel pole ettevõtte tegevusega mingisugust seost.

«Loomulikult pole Tallinna Sadama juhid ESTEVE-lt raha saanud ja me pole ühtegi lepingut ebaseaduslikult teinud,» ütles Esteve omanikfirma Baltic Maritime Logistics Groupi BMLG juht Ants Ratas Postimehele. «Olen kohtunud meie ettevõtte juhtimisest altkäemaksuskandaali tõttu taandunud meestega ja nad kinnitavad, et midagi ebaseaduslikku pole tehtud. Kogu see altkäemaksu asi käib poliitika ja praamihanke ümber.»

Peamised ESTEVE tegutsemisega seotud lepingud sõlmiti Tallinna Sadamaga juba enne seda, kui Baltic Maritime Logistics Group ettevõtte enda omandusse sai. Meedias ilmunud väited, justkui oleks ESTEVE nõukogu esimees Tõnis Pohla pidanud läbirääkimisi Kihnu Veeteede ostmiseks, ei pea Ratase sõnul paika. Samuti pole uurijad öelnud, et ettevõte oleks seotud altkäemaksukahtlustusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles