Kaja Koovit: meelsuse muutus

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Postimehe majandustoimetuse juhataja Kaja Koovit.
Pildil Postimehe majandustoimetuse juhataja Kaja Koovit. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Masu on läbi. Vähemalt investeerimises. See sai selgeks, kui pühapäeva ennelõunal Nokia kontserdimaja uksest sisse astusin.


Kui eelmisel aastal oli börsimessile Rotermanni keskusesse kogunenud inimeste hulk pehmelt öeldes tagasihoidlik, siis seekord oli maja investeerimishuvilistest tulvil. Ja Nokia kontserdimaja ei ole mitte väike koht. Pilt meenutas väga kümne aasta tagust olukorda, kui Rahakompass alustas, sõna «investeerimine» oli popp ja rahvusraamatukogu fuajees seetõttu raske liigelda.

Seekord liikumisega lausa probleeme polnud, aga ettekannete kuulamiseks istekohta leida oli pea võimatu. Eilsete kokkuvõtete järgi oli külastajaid ligi 2000.

Soome investeerimisguru Seppo Saario ettekannet kuulati lausa treppidel istudes ja börsijuht Andrus Alber pidi tõdema, et sellist rahvahulka ei osatud oodata. Sisulisest huvist andis tunnistust ka kohaletulnute mitte-eestlaslik küsimuste tulv.

Kripeldama jäi ainult see, et meie börsifirmade esindajate kiirtutvustusi, miks investeerija oma vaba raha just nende firmasse suunama peaks, kuulas suhteliselt väike hulk inimesi. Samas ega kõigilt esinejatelt küsimusele vastust ei saanud. Ju tuleb börsi ja investoritega uuesti harjuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles