Tiimari kaubamärk naaseb Soome turule

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiimari kauplus Kouvolas Soomes.
Tiimari kauplus Kouvolas Soomes. Foto: facebook.com/tiimari

Pankrotistunud Tiimari kaubamärgi ostnud Soome ettevõtja Petri Rantanen on hakanud äri laiendama: üle Soome otsitakse kokku uusi kaupluseruume, teatab Soome rahvusringhääling YLE.

YLE teatel otsib Tiimari kaupluste asukohaks sobivaid ruume Helsingist, Tamperest ja veel seitsmest Soome linnast. Ettevõtte tingimus on, et asukoht oleks Tiimarile tundmatu, st neis ruumides poleks varem Tiimari poodi olnud.

Praegu on Tiimaril ainult üks kauplus Soomes, Kouvolas.

1975. asutatud ja Helsingi börsil noteeritud Tiimari läks pankrotti 2013. aastal. Pankrotihaldurid üritasid toona müüa äritegevust tervikuna, mis oleks pankrotipesasse toonud miljoneid eurosid, kuid see ei õnnestunud. Rantanen ostis pankrotipesast kaubamärgi, ostuhinnaks nimetati toona mõnikümmend tuhat eurot.

Tiimaril oli hiilgeaegadel ligi 200 kauplust Soomes ja paarkümmend Baltimaades, sealhulgas Eestis. Tiimari palgal oli ligi 700 inimest.

Tiimari asutanud ja 1990. aastal müünud ettevõtja Kari Sulkanen rääkis YLEle pärast pankrotti, et kaupluseketile sai saatuslikuks kaubavalik: liigne kontsentreerumine kingituseks mõeldud kaubale ja sellega seonduvale. Sulkaneni sõnul visati 2002 aastal kauplustest välja igapäevased tarbekaubad, nagu kohvifiltrid jms, mis oli seni moodustanud Tiimari äri selgroo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles