Aivar Rehe põhjendas lõpuks Danskest lahkumist

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske Banki Eesti filiaali senine tegevjuht Aivar Rehe lahkub ametist.
Danske Banki Eesti filiaali senine tegevjuht Aivar Rehe lahkub ametist. Foto: Tairo Lutter

Kui augusti keskel Danske pank teatas, et nende kauaaegne juht Aivar Rehe lahkub septembrist ametist, ei soovinud mees seda pikemalt põhjendada. Nüüd rääkis ta Postimehele, et Danske panga strateegiamuutus ei olnud kooskõlas tema natuuriga.

Rehe ütles Danske pangast lahkumise põhjuse kohta, et ta on olnud Danske pangas kümme aastat. «Ilmselt olete jälginud Danske liikumist universaalpangast ettevõttepanga suunas. Minu natuurist lähtuvalt peaks liikumine olema kasvu suunas,» sõnas Rehe.

Alates 1. juunist ei väljasta Danske pank enam eraklientidele laenu, vaid on keskendunud privaatpangandusele ja äriklientidele. Tegu oli strateegilise otsusega Taani emafirmast.

Rehe meenutas, et kui ta kümme aastat tagasi tuli toonast Sampot juhtima, oli pangal 150 000 klienti. Tema eesmärk oli jõuda 250 000 kliendini ja siis edasi vaadata. «Panga arengus on kliendibaas ahtam ja ahtam,» sõnas endine pangajuht, lisades, et eks see näha ole, kui suureks või väikseks kliendibaas jääb.

Konflikti lahkumisel ei olnud. Rehel on lepingust tulenev aastane panganduses töötamise keeld, mistap ta on avatud uutele pakkumistele. «Lappisin end sisemiselt ja jälgin, mis toimub ettevõtluses,» rääkis ta. Enne pangandust oli ta tolliameti direktor ning liitis omavahel maksu- ja tolliameti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles