Uber ja Lyft on Twitterist üle meelitanud kümneid tipptöötajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twitteri logo.
Twitteri logo. Foto: Eric Thayer / REUTERS

Transpordirakendused Lyft ja Uber on aasta algusest meelitanud mikroblogivõrgustikust Twitter enda palgale  kümneid tippinsenere ja keskastmejuhte, kirjutab Reuters.

Reutersi andmetel on käesoleva aasta algusest peale Uberisse lahkunud vähemalt 25 endist Twitteri töötajat, nende seas ka transpordirakenduse inseneriüksuse tippjuht Raffi Krikorian.

Lyft on samal ajal enda palgale meelitanud Twitterist umbes 15 töötajat, nende hulgas mitmeid keskastmejuhte ja kõrgelt hinnatud insenere.

Analüütikute sõnul on seda põhjustanud seisak Twitteri innovatsioonis ning majandustulemustes ning suurt traditsioonilist turgu muutvate transpordirakenduste kiire kasv, millesse helgemad pead soovivad oma panuse anda.

«Twitteril on kehvad ajad, samas on vähe uuenduslikke ning tõenäoliselt üsna varsti börsile minevaid suurettevõtteid. Uber ja Lyft on nende seas ühed parimad võimalikud tööandjad,» kommenteeris personaliettevõtte Hired tegevjuht Mehul Patel Reutersile.

Twitteri töötajad on tööturul eriti väärtuslikud, kuna neil on andmete töötlemise oskused, mille abil saavad transpordivahendusettevõtted paremini oma klientide käitumist analüüsida, et neile omakorda paremat isikustatud kasutuskogemust pakkuda.

Mõlemad ettevõtted on käesoleval aastal palganud juurde suurel hulgal töötajaid. Uber on oma palgale võtnud vähemalt 1000 uut inimest, Lyft ei soovinud Reutersile täpset numbrit avaldada, kuid väitis , et töötajate arv on jaanuarist alates suurenenud 70 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles