Putin meelitab Kagu-Aasiat: investeerige Kaug-Itta

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tooge investeeringud siia, meelitas Venemaa president Vladimir Putin Vladivostokis majandusfoorumil peetud kõnes Aasia investoreid.
Tooge investeeringud siia, meelitas Venemaa president Vladimir Putin Vladivostokis majandusfoorumil peetud kõnes Aasia investoreid. Foto: Aleksei Družinin / AFP

Investeerngute vähesuses vaevleva Venemaa president Vladimir Putin meelitas Vladivostokis majandusfoorumil peetud kõnes investoreid Kaug-Ida arendama, lubades häid tingimusi ja kõrget kasumlikkust, vahendas Reuters.

«Me loome investoritele parimad võimalused, et Venemaa Kaug-Ida osa saaks konkureerida efektiivsuses ja kasumlikkuses juhtivate ärikeskustega,» ütles Putin.

Vene president üritas meelitada ligi eriti investoreid Koreast, Hiinast ja Jaapanist, kes asendaks Venemaalt Lääne sanktsioonide tõttu väljavoolanud kapitali. «Olen kindel, et Kagu-Aasia riigid, hoolimata praegustest probleemidest, jäävad maailma majanduse mootoriks ning kaupade ja teenuste tähtsaimaks turuks,» sõnas ta. «Nende riikidega sidemete tugevdamine on Venemaale strateegiliselt tähtis.»

Putin lubas Kaug-Idasse rohkem ka riigi raha investeerida ja ütles, et Venemaa võib oma toorainebaasiga olla abiks kogu regiooni kasvu kiirendamisel.

«Näeme ja mõistame, et Kagu-Aasia on huvitatud tugevast ja edukast Venemaast, kes on avatud koostööle ja kel on konstruktiivsed plaanid,» ütles ta.

Putin lisas, et naftafirma Rosneft on lubanud juba Kaug-Itta investeerida 1,3 triljonit rubla (19,5 miljardit USA dollarit).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles