Swedbank: Tallinna Vesi on riskantne investeering

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kuniks konkurentsiamet ei ole kinnitanud Tallinna Vee järgmise aasta tariife, peab Swedbank raha paigutamist Tallinna Vee aktsiatesse riskantseks.

Augustis allkirjastas president monopolidevastase seaduse, mille kohaselt peab järgmise aasta veetariifid määrama konkurentsiamet, hetkel ei ole tuleva aasta veehinna suhtes aga selgust.

Kui konkurentsiamet on 2011. aasta veehinna kinnitanud peaksid ka prognoosid ettevõtte tuleviku suhtes olema optimistlikumad, kuna tegemist on tulusa ettevõttega, kommenteerib olukorda Swedbanki analüütik Pertti Rahneli

Ettevõtte tulud jäid eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes samale tasemele ning olid kokku 11 miljonit eurot.

Tallinna Vee maksueelsed tulud langes 6,5 protsenti 550 000 eurot kuna reostustasud on muutunud võrreldes eelmise aastaga kulukamaks. Kui eelmisel aastal olid need 300 000 eurot, siis sellel aasta kolmandas kvartalis olid reostustasud juba 610 000 eurot.

Lisaks tõusid elektriginnad 190 000 euro võrra Eesti elektrituru avanemise tõttu.

Positiivsete märkidena toob Swedbanki analüüs välja võimaluse, et ettevõtte laieneb naaberasulatesse. Lisaks on ettevõtte juhatus kogenenud ja saavutanud varem seatud eesmärgid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles