EAS viib IT-firmad Soome töötajaid värbama

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töölised väljumas Microsoftile kuuluva Nokia mobiiltelefonide osakonna kontorist Oulus Soomes pärast suurkoondamisi üle-eelmisel aastal.
Töölised väljumas Microsoftile kuuluva Nokia mobiiltelefonide osakonna kontorist Oulus Soomes pärast suurkoondamisi üle-eelmisel aastal. Foto: Markku Ruottinen / AP

EAS korraldab koos Soome töötukassaga Soomes värbamisüritusi Eesti IT-firmadele.

EAS teatas, et korraldab koos Soome töötukassaga kolm värbamisüritust oktoobri alguses Turus, Tamperes ja Helsingis.

EASi «Work in Estonia» programmi juhi Karin Patuse hinnangul otsib Soomes tööd tuhandeid kõrgelt kvalifitseeritud IT-spetsialiste ja insenere.

«Mitmed ettevõtted on hiljaaegu Soomes läbi viinud suuri koondamisi. Viimati teatas Microsoft, et koondab seal umbes 2300 spetsialisti. See on aga võimalus Eesti ettevõtetele leida kvalifitseeritud IT-töötajaid Eestile väga lähedalt,» ütles Patune.

«Osaleme Soome värbamisüritusel, sest otsime pidevalt uusi võimalusi parimate kandidaatide leidmiseks. Ühtlasi soovime näidata Soome IT-spetsialistidele, et pidevalt arenevas Eesti IT-valdkonnas on piisavalt väljakutseid. Usume, et tööjõu värbamine Soomest võib olla Eesti ettevõtetele kasutamata ressurss,» ütles IT-spetsialistide värbamisettevõtte CTRL tegevjuht Anni-Bessie Kitt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles