Neli viga, mida oma CVs vältida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CV.
CV. Foto: SCANPIX

Ettevõtja ja investor James Caan kirjeldab portaalis LinkedIn Pulse nelja üldlevinud viga, mida tööle kandideerijad kipuvad oma CVdes tegema.

Vigane soovitajate nimekiri

Miskipärast arvavad paljud tööle kandideerijad, et soovitajate nimekiri on CVs vaid kohatäide ning tegelikult ei võta potentsiaalsed tööandjad mitte kunagi nende endiste ülemustega ühendust. Tegelikkus on aga tihtipeale vastupidine – soovitajate poole pöördumine on potentsiaalsele tööandjale suurepäraseks võimaluseks saada ülevaade uue töötaja tugevustest, nõrkustest, tööeetikast ning tööstiilist.

Seetõttu tuleks enne CV teelesaatmist alati veenduda selles, et soovitajate kontaktandmed pole aegunud ning, et nad soovivad uuele tööandjale sinust tõepoolest ka head muljet jätta.

Süütud valed

Muidugi tahad sa muljet avaldada ning näidata tööandjale, et sa oled teistest kandidaatidest peajagu üle. Samas ei ole tee eduni kunagi sillutatud valede abil, ükskõik kui süütud nad sulle ka ei tunduks. Kui sa väidad, et sul on kahe aasta pikkuse töökogemuse asemel viis aastat töökogemust, saab potentsiaalne tööandja sellest varem või hiljem teada. Kui sa väidad, et sa juhtisid eelmises töökohas kümneliikmelist tiimi, kuid tegelikult oli sul ainult üks alluv, saab potentsiaalne tööandja sellest varem või hiljem teada. Kui sa väidad, et said suurepäraste tulemuste eest pidevalt auhindu ja preemiaid, kuid telefonikõne sinu toonasele ülemusele seda ei kinnita, ei ole potentsiaalne tööandja sinust ilmselt eriliselt vaimustunud.

Kirjavead

Kirjavigadele CVs ei ole mitte mingit õigustust. Veeda 20 minutit seda kriitilise pilguga üle vaadates ning juba see võib aidata sind järgmisesse vooru. Kui sa saadad vigase CV, jätad sa selle lugejale juba enne sinuga kohtumist laisa, hooletu ja detailidesse süvenemise oskuseta inimese mulje. Sa ilmselt ei taha, et su potentsiaalne tööandja neid omadusi sinuga seoks.

Paljusõnalisus

Ole konkreetne – tööandja tahab teada, miks sa peaksid just talle tööd pakkuma, kuidas plaanid sa meeskonda lisaväärtust kaasa tuua ning millised on sinu senised antud töökohta silmas pidades olulised kogemused ja teadmised. Kui sinu ilma fookuspunktita ning pikkadesse kirjeldustesse kalduv CV ulatub mitmele leheküljele, näitab see, et sa pole aru saanud, millised sinu senised kogemused, oskused ja teadmised on just selle töökoha jaoks vajalikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles