8 enimlevinud viga, mida töölt lahkudes tehakse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahkumisavaldus
Lahkumisavaldus Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Juhtimiskonsultant John Sullivan kirjutab portaalis LinkedIn Pulse professionaalset reputatsiooni kahjustavatest vigadest, mida ettevõttest lahkuvad töötajad kipuvad pahatihti tegema.

Töökohustustest viilimine

Paljud lahkuvad töötajad pingutavad oma viimastel tööpäevadel minimaalselt, kuna ei leia piisavalt motivatsiooni, et endisel määral ettevõtte tegemistesse panustada. Selline teguviis on aga lühinägelik. Selleks, et jätta endast maha positiivne imidž, ei tohiks ka viimastel päevadel viilida - kunagi ei tea, kes võib kunagi tulevikus sinu tööandjaks olla.

Konfidentsiaalsetest failidest koopiate tegemine

Eriti suur kiusatus on illegaalsete koopiate tegemiseks konkurentide palgale suunduvate töötajatel. Ükskõik, kas soovid enda tarbeks salvestada ettevõtte, selle klientide või töötajate andmeid - alati tuleks selleks küsida oma ülemuse luba.

Ärisaladuste avalikustamine

Ka see teguviis on levinud konkurentide palgale minevate töötajate puhul, kuna eeldatakse, et ärisaladuste kaasavõtmise abil on võimalik uue tööandja juures end heas valguses näidata. Tegelikult võib efekt olla aga vastupidine - eelmise tööandja ärisaladuste avalikustamisel uuele tööandjale näitad sa, et oled ebausaldusväärne töötaja ning ilmselt ei ole sul võimalik tõusta sellisele ametikohale, mille abil pääseks sa omakorda uue tööandja ärisaladustele ligi.

Teiste töö enda nimele kirjutamine

Ükskõik kellele sa ka oma senise tööandja juures saavutatud tulemustest räägid, ära kunagi kirjuta enda nimele edulugusid, mille taga seisid tegelikult teised inimesed.

Lahkumisüritustel ebasobivalt käitumine

Tihtipeale soovivad pikaaegsed kolleegid sinu lahkumise puhul mõned dringid teha, et näidata üles oma tänu ning uutes väljakutsetes edu soovida. Sellistel üritustel tuleks aga kindlasti alkoholiga piiri pidada, et mitte midagi rumalat teha või öelda.

Ettevõtte kontoritarvete varu rüüstamine

Kuigi see kõlab lapsikult, on see lahkuvate töötajate seas üsna levinud tegevus. Vahelejäämise korral saadab sind aga pisivarga reputatsioon.

Firma krediitkaardi rüüstamine

Kindlasti ei tohiks teha sinule usaldatud firma krediitkaardiga mitte mingisuguseid küsitava väärtusega tehinguid.

Suhtedraamad

Kontoriromansid on tänapäeva töömaailmas levinud nähtus. Lahkumisperioodil tuleks aga neist (või nende avalikust lõpetamisest) kindlasti hoiduda. Jää siiski lõpuni džentelmeniks/daamiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles