Tallinna Sadam ei välista parvlaevade ajutist rentimist

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadama tellitud parvlaevade ehituse algus Remontowa laevatehases Gdanskis.
Tallinna Sadama tellitud parvlaevade ehituse algus Remontowa laevatehases Gdanskis. Foto: Aivar Õepa

Eelmisel nädalal Tallinna Sadama juhatuse esimehe kohusetäitjaks saanud Marko Raid kinnitas, et Poolas ja Türgis ehitatavate parvlaevade valmimine on graafikus, kuid ta ei välistanud mustema stsenaariumi korral tuleval aastal ka ajutiselt rendilaevade liiniletoomist, kirjutab Meie Maa.

Kuus aastat Tallinna Sadama finantsjuhina töötanud Raid ütles, et Poola Remontowa tehases ellingutel olevate laevade veeskamine on plaanitud käesoleva aasta detsembrisse või uue aasta algusse, Türgi Sefine tehase laevadel mõni kuu hiljem. Türklased on Raidi sõnul aga ühe laeva ehitamisega kuu aja jagu graafikust ees, mistõttu võib selle veeskamine toimuda ka varem.

Raid lisas, et Tallinna Sadamas ja ka Poola laevatehases algatatud uurimine laevade ehitust ei mõjuta.

Tallinna Sadama pearõhk on praegu enda laevade tähtaegsel valmimisel, märkis Raid ajalehele. «Kui peaks ilmnema muu, on meil ka variant prahtida ajutiselt mõni muu laev, nagu praegusel operaatoril,» ütles ta.

Loe pikemalt Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles