Nordea ähvardab ametiühingu usaldusisikut vallandamisega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea
Nordea Foto: SCANPIX

Sel kevadel Nordea Eesti panga töötajate poolt loodud ametiühing ettevõttega kollektiivlepingu läbirääkimisteni jõudnud ei ole ning panga juhtkond andis usaldusisik Hannes Veskimäele kirjaliku hoiatuse tema võimaliku vallandamise kohta.

«Kahjuks ei saa ma ametiühingu ja panga vahel toimuvaid läbirääkimisi kuidagi rohkem kommenteerida, sest olen saanud juhtkonnalt vallandamishoiatuse pressiga suhtlemise eest,» ütles Veskimägi BNS-ile.

Samas Nordea Eesti panga pressiesindaja Kadri Kütt ütles BNS-ile, et panga ja ametiühingu vahelised suhted on head. «Nordea austab iga töötaja vaba valikut ja õigust ühineda erinevate töötajate poolt algatatud ühendustega. Nordeal on aastakümneid olnud vastastikune hea koostöökogemus erinevate ametiühingutega erinevates riikides. Nordea jääb avatuks vastutusrikkale koostööle,» teatas Kütt.

Kütt tõi välja, et Nordea pangal on regulaarsed kohtumised ametiühinguga, kuid kumbki osapool ei ole praeguses koostööfaasis algatanud läbirääkimisi kollektiivlepingu sõlmimiseks.

BNS-ile teadaolevalt anti kirjalik hoiatus tööülesannete rikkumise eest Veskimäele mai algul. Pank süüdistas Veskimäed pangaandemete avalikustamises, töömeilide kasutamises töökohustustega mitteseotud eesmärkidel ja töölt puudumises. Veskimäe hoiatusele alla ei kirjutanud.

Ametiühingu liikmetele saadetud kirjas selgitas Veskimäe, et avalikustamise all oli mõeldud meediaga suhtlemist ning töökohustustega mitteseotud eesmärkideks oli soov kontorijuhtidega kokku leppida, millal on võimalik korraldada ametiühingu ja töötajate vahelisi kohtumisi. Süüdistus töölt puudumise kohta tulenes Veskimäe sõnul ekslikust tööandja teavitamisest puhkusepäeva kasutamise kohta.

Eesti Finantssektori Töötajate Liit teatas tänavu märtsis, et Nordea pangas on loodud ametiühing. Pressiteates ütles Veskimägi, et ametiühing loodab aasta lõpuks jõuda kollektiivlepinguni, tema sõnul oli toona ametiühinguga liitunud ligikaudu 10 protsenti töötajatest. «Nordea kontserni Norra, Taani, Rootsi, Soome ja Poola ametiühinguid koondava katusorganisatsiooni president Hans Christian Riise on samuti avaldanud head meelt, et Eestis on selline samm tehtud ning on lubanud omapoolset toetust,» lisas Veskimäe toona.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles