Ärireisid – parim viis näha maailma

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äriklassis mööda maailma ringi lennata on tegelikult tore, aga seda ei tohi ülemustele öelda.
Äriklassis mööda maailma ringi lennata on tegelikult tore, aga seda ei tohi ülemustele öelda. Foto: Reuters / Scanpix

Värske teadusuuringu väitel on ärireisid ebatervislikud, kurnavad ja üksildased, kirjutab Financial Timesi kolumnist Michael Skapinker, kuid lisab, et tegelikult on suurim varjukülg sõprade, sugulaste ja eriti just kontorisse kopitama jäänud kolleegide kadedus.

Skapinker selgitab: ärireisidele pääsevad isikud hoiavad parema meelega enda teada tõsiasja, et firma kulul maailma mööda rännata on tegelikult tore.

Alati rõõmsa elevusega lennukisse istumist ootav ajalehetoimetaja avaldab lugejaile ärireiside kolm võlu.

Esiteks satud sa põnevatesse paikadesse, kus iial puhkamas ei käida (nt Chicago).

Teiseks tuleb tunnistada, et ärireisid ei väsita inimest nii hirmsasti kui puhkusereisid. Päevakava on paigas ja see tagab ülejäänud aja kasutamiseks teatud struktuuri. (Suur saladus: ka lühireiside puhul oskavad kogenud professionaalid valida veidi varajasema väljalennu või veidi hilisema tagasisõidu ilma raamatupidajat ärritamata.)

Ja kolmandaks on huvitav käia kontoreid mööda ja kohata kohe päriselt kohalikke inimesi – mida puhkustel tegelikult ei juhtu.

Lõpetuseks rõhutab elukogenud kolumnist, et kriitilisi uurimusi tuleb väärtustada ja igati kalliks pidada. Sest kui ülemused arvavad, et komandeeringud on kohutav vaev, siis ei võta nad vast midagi ette nende võimaluste vähendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles